Рішення №852 «Про звернення до прокуратури Житомирської області щодо розпорядження землями на території Озерянківської сільської ради Житомирського району Житомирської області»

Кількість переглядів: 6
Скликання: 7 скликання
Сесія: 24 сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 24.04.2019
Номер документу: 852
Назва документу: Про звернення до прокуратури Житомирської області щодо розпорядження землями на території Озерянківської сільської ради Житомирського району Житомирської області
Прикріплені файли:


УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА

РІШЕННЯ № 852

(двадцять четверта сесія сьомого скликання)

 

від «24» квітня 2019 року

 

Про звернення до прокуратури
Житомирської області щодо
розпорядження землями на території
Озерянківської сільської ради
Житомирського району
Житомирської області

 

Керуючись Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в  Україні» та «Про статус депутатів місцевих рад», з метою захисту законних прав та інтересів громадян, на підставі колективних звернень  жителів сіл Озерянка та Ріжки, звернення Озерянківської сільської ради щодо передачі Головним управлінням Держгеокадастру в Житомирській області у користування фізичним особам земельних ділянок, що десятиліттями слугували громадським пасовищем для випасання худоби, яка утримується  населенням цієї сільської ради, та земельних ділянок, що використовувались громадянами для ведення особистого селянського господарства (городництва), враховуючи рекомендації постійної комісії районної ради з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології від 19.04.2019р., районна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до  Прокуратури Житомирської області щодо скарг та конфліктної ситуації внаслідок розпорядження Головним управлінням Держгеокадастру в Житомирській області землями, що розташовані  поза межами сіл Озерянка та Ріжки Озерянківської сільської ради Житомирського району Житомирської області: передача Головним управлінням Держгеокадастру в Житомирській області у користування фізичним особам земельних ділянок, що десятиліттями слугували громадським пасовищем для випасання худоби, яка утримується населенням Озерянківської сільської ради, та земельних ділянок, що використовувались громадянами для ведення особистого селянського господарства (городництва).

 

2. Довести до відома Прокуратури Житомирської області інформацію про те, що  Головним управлінням Держгеокадастру в Житомирській області розпорядження зазначеними вище землями жодним чином не узгоджувалося із Озерянківською сільською радою чи виконавчим комітетом сільської ради, що в свою чергу і є першопричиною виникнення конфлікту.

 

3. Клопотати перед Прокуратурою Житомирської області про накладення арешту на ці земельні ділянки та скасування розпорядчих документів Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області щодо них.

 

4. Доручити голові районної ради направити до Прокуратури Житомирської області це рішення та копії документів з порушених питань, що надані районній раді Озерянківською сільською радою та іншими юридичними і фізичними особами.

 

5. Прокуратурі Житомирської області повідомити Житомирську районну раду щодо вчинених дій з цього приводу в терміни, передбачені чинним законодавством.

 

6. Рекомендувати селищній, сільським радам Житомирського району та їх виконавчим комітетам з метою захисту прав та законних інтересів жителів територіальних громад, забезпечення їх законного права на володіння та користування землями для власних потреб та випасання худоби, враховуючи норми статті 83 Земельного кодексу України, відповідно до якої земельні ділянки державної власності, які передбачається використати для розміщення об’єктів, призначених для обслуговування потреб територіальної громади, у т.ч. громадських пасовищ за рішеннями органів виконавчої влади передаються у комунальну власність:

 

  • провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо вимог земельного законодавства та законодавства України про власність у частині порядку та процедури набуття фізичними особами права власності на землю чи інше право користування;
  • оформити право власності за територіальним громадами відповідної сільської, селищної ради на громадські пасовища. З цією метою прийняти рішення ради про створення громадського пасовища, затвердити Положення про громадське пасовище, звернутися до Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області про надання дозволу на розроблення проекту щодо відведення земельної ділянки (земельних ділянок) для створення громадського пасовища (пасовищ) за рахунок земель державної власності сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів (у разі необхідності формування земельної ділянки) або про передачу  земельної ділянки (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення   з державної власності  у комунальну власність для створення громадського пасовища (пасовищ) (якщо земельна ділянка уже сформована.

 

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології.

 

Голова районної ради                                                          С. КРУТІЙ

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь