Проекти рішень №--- «Про районний бюджет Житомирського району на 2024 рік»

Кількість переглядів: 7
Скликання: 8 скликання
Сесія: 26 сесія
Тип документу: Проекти рішень
Дата: 11.12.2023
Номер документу: ---
Назва документу: Про районний бюджет Житомирського району на 2024 рік
Прикріплені файли:
  1. 3_дод 1 доходи (0.14 МБ)
  2. 3_дод 1.1 інші субвенції (0.13 МБ)
  3. 3_дод 2 видатки (0.38 МБ)
  4. 3_дод 3 трансферти (0.14 МБ)
  5. 3_дод 4_витрати (0.37 МБ)


УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА

РІШЕННЯ № ____                                                           ПРОЕКТ

(двадцять шоста сесія восьмого скликання)

 

від «22» грудня 2023 року

 

Про районний бюджет
Житомирського району
на 2024 рік

 

(0630820000)

(код бюджету)

 

Заслухавши інформацію завідувача сектору фінансів Житомирської районної державної адміністрації Березюк М.М., керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетним кодексом України, з метою ефективного та раціонального використання коштів, враховуючи рекомендації та висновки засідання постійної комісії з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку від __.12.2023 року, районна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Визначити на 2024 рік:

 

  1. Доходи районного бюджету у сумі 1 986 270 гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 1 756 270 гривень та доходи спеціального фонду районного бюджету – 230 000 гривень, згідно з додатком 1 до цього рішення.

Затвердити інші субвенції з місцевих бюджетів районному бюджету згідно з додатком 1.1.

  1. Видатки районного бюджету у сумі 1 986 270 гривень, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 1 756 270 гривень та видатки спеціального фонду районного бюджету – 230 000 гривень.
  2. Оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету у розмірі  35 000 гривень, що становить 1,99 відсотка видатків загального фонду районного бюджету, визначених цим пунктом.
  1. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2024 рік в розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 2 до цього рішення.
  2. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком
  3. Надати право Житомирській районній державній адміністрації приймати рішення щодо розподілу та перерозподілу обсягів міжбюджетних трансфертів, з наступним затвердженням Житомирською районною радою.
  4. Надати право Житомирській районній державній адміністрації, у разі затвердження міжбюджетних трансфертів у державному та місцевих бюджетах районному бюджету, вносити зміни до доходів/фінансування та видатків районного бюджету, з наступним затвердженням Житомирською районною радою.
  5. Затвердити розподіл витрат районного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 144 400 гривень, згідно з додатком 4 до цього рішення.
  6. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на 2024 рік:
  1. до доходів загального фонду районного бюджету належать доходи, визначені статтею 641 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101 Бюджетного кодексу України.
  1. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного  бюджету на 2024 рік є:
  1. у частині доходів – надходження, визначені пунктом 6 частини 1 статті 691 Бюджетного кодексу України.
  1. Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду районного бюджету згідно з відповідними пунктами статті 691 Бюджетного кодексу України, спрямовується на реалізацію заходів, визначених статтею 91 Бюджетного кодексу України.
  2. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками районного бюджету видатки загального фонду на:
  • оплату праці працівників бюджетних установ;
  • нарахування на заробітну плату;
  • оплату комунальних послуг та енергоносіїв.
  1. Головному розпоряднику бюджетних коштів районного бюджету:
  1. затвердити паспорти бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;
  2. здійснювати управління бюджетними коштами у межах встановлених йому бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядника бюджетних коштів нижчого рівня;
  3. забезпечити доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
  • публічне представлення та публікація інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2025 року;
  • оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
  1. забезпечити взяття бюджетних зобов’язань та здійснення витрат бюджету;
  2. забезпечити у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природній газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі;
  3. на усіх стадіях бюджетного процесу вживати заходів з безумовного виконання пункту 4 статті 77 Бюджетного кодексу України щодо забезпечення в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами;
  4. видатки, пов’язані із стимулюванням, преміюванням працівників бюджетних закладів, здійснювати виключно після забезпечення обов’язковими складовими заробітної плати в річному вимірі;
  5. провести інвентаризацію діючих регіональних (комплексних) програм та детальний аналіз передбачених у них завдань і заходів з метою упорядкування (та/або припинення) тих програм (завдань, заходів), які не є першочерговими та вважаються неефективними, недоцільними, неактуальними на сьогодні, а також тих, на реалізацію яких протягом останніх бюджетних років не виділялися кошти з районного бюджету;
  6. на підставі проведеного аналізу надати пропозиції районній раді щодо внесення змін до регіональних (комплексних) програм, а також припинення їх дії.
  1. Установити, що рішеннями виконавчих органів рад можуть здійснюватися редакційні уточнення найменування об’єктів (заходів) та/або їх місцезнаходження з урахуванням їх цільового призначення, визначеного у рішеннях Житомирської районної ради.
  2. Надати право Житомирській районній державній адміністрації приймати рішення у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених головному розпоряднику бюджетних коштів, щодо перерозподілу видатків бюджету за бюджетними програмами, а також збільшення обсягу видатків розвитку за рахунок зменшення обсягу інших видатків (окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету), за погодженням з постійною комісією Житомирської районної ради з питань бюджету, комунальної власності та соціально-економічного розвитку, відповідно до частини 8 статті 23 Бюджетного кодексу України та у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

 

  1. Це рішення набирає чинності з 1 січня 2024 року.

 

  1. Додатки № 1, 1.1, 2, 3, 4 до рішення є його невід’ємною частиною.

 

  1. Районній раді забезпечити публікацію цього рішення не пізніше, ніж через 10 днів з дня його прийняття в засобах масової інформації.

 

  1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної ради Палія В.

 

 

Заступник голови районної ради                                            В. ПАЛІЙ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь