Рішення №851 «Про внесення змін до Програми стабілізації і розвитку агропромислового комплексу Житомирського району на період 2016-2020 років»

Кількість переглядів: 23
Скликання: 7 скликання
Сесія: 24 сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 24.04.2019
Номер документу: 851
Назва документу: Про внесення змін до Програми стабілізації і розвитку агропромислового комплексу Житомирського району на період 2016-2020 років
Прикріплені файли:


УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА РАЙОННА РАДА

РІШЕННЯ № 851

(двадцять четверта сесія сьомого скликання)

 

від «24» квітня 2019 року

 

Про внесення змін до Програми
стабілізації і розвитку
агропромислового комплексу
Житомирського району на період
2016-2020 років

 

Розглянувши подані Житомирською райдержадміністрацією пропозиції щодо внесення  змін до Програми стабілізації  і розвитку агропромислового комплексу Житомирського району на період 2016-2020 років, керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та  з метою сприяння стабілізації і розвитку АПК в районі, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології від 19.04.2019 р.,  районна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Внести зміни до Програми стабілізації  і розвитку агропромислового комплексу Житомирського району на період 2016-2020 років, затвердженої рішенням 5 сесії районної ради 7 скликання від 29.04.2016р. № 70, із внесеними змінами рішеннями 6 сесії районної ради 7 скликання від 29.07.2016р. №124, 7 сесії районної ради 7 скликання від 04.11.2016р. №182, 8 сесії районної ради 7 скликання від 15.12.2016р. №217 та від 29.12.2016р.  №293, 10 сесії районної ради 7 скликання від 16.05.2017р. №357, 17 сесії районної ради 7 скликання від 14.03.2018р. №564 та 18 сесії районної ради 7 скликання від 01.06.2018р. №625, а саме:

 

1) У назві додатку «Порядок використання коштів районного бюджету на надання фінансової підтримки для часткового відшкодування суб’єктам аграрної діяльності  вартості придбаного ними поголів’я ВРХ (нетелів і корів) молочного і молочно-м’ясного напрямів продуктивності у 2016р.»  (далі – Порядок) Програми вираз «…у 2016 р.» замінити на «…у 2016-2020 роках» та у тексті цього Порядку в усіх позиціях, виразах та відмінках вираз «у 2016 р.» замінити на   «у 2016-2020 роках».  

 

2) В абзаці 4 Порядку цифри «2015» замінити на вираз «перед роком звернення».

 

3)  Абзац п’ятий Порядку за текстом «Рекомендації щодо використання коштів районного бюджету для часткового відшкодування вартості придбаного СПД поголів’я корів і нетелів надаються створеною відповідно розпорядження голови райдержадміністрації комісією в складі: Начальника управління АПР РДА - голова комісії Заступника начальника управління АПР РДА - заступник голови комісії, секретар Провідного спеціаліста з ведення галузі тваринництва управління АПР Представників-членів комісії: Обласного управління статистики Контрольно-ревізійного управління в Житомирській області Управління фінансів РДА Державної фіскальної служби Громадської ради РДА Управління Держспоживслужби в Житомирському районі» викласти у наступній редакції:

«Рішення щодо визначення суб’єктів аграрної діяльності для цілей цього Порядку  приймає створена розпорядженням голови райдержадміністрації комісія, до складу якої в обов’язковому порядку включаються:

  • начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації - голова комісії;
  • заступника начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації - заступник голови комісії;
  • працівники управління агропромислового розвитку райдержадміністрації;
  • представники органів статистики;
  • представники фіскальних та інших фінансових контролюючих органів;
  •  представники органів, які забезпечують реалізацію державної політики у галузі ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, здійснюють функції у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства;
  • представники громадської ради при Житомирській районній державній адміністрації.

До комісії можуть включатися депутати Житомирської районної ради, представники громадськості.

Із складу комісії розпорядженням голови райдержадміністрації визначається  секретар комісії.

Зміни до складу комісії вносяться розпорядженням голови райдержадміністрації.

Комісія за результатами розгляду заяв та поданих суб’єктами аграрної діяльності документів, визначених цим Порядком, вносить рекомендації щодо сум використання коштів районного бюджету для часткового відшкодування вартості придбаного СПД поголів’я корів і нетелів.»

 

4) В абзаці шостому слова «не пізніше 15 листопада» замінити на слова «не пізніше кінця листопада».

 

5) Речення «Приводом для оприлюднення шляхом оголошення в місцевих засобах інформації і на сайті райдержадміністрації є рішення Житомирської районної ради про прийняття заяв та документів районною комісією від СПД на участь в отриманні часткової фінансової компенсації за придбання ВРХ» викласти у наступній редакції:

«Приводом для оприлюднення інформації шляхом розміщення оголошення в місцевих засобах масової інформації і на офіційному веб-сайті Житомирської районної державної адміністрації про прийняття заяв та документів районною комісією від СПД на участь в отриманні часткової фінансової компенсації за придбання ВРХ є рішення Житомирської районної ради про виділення коштів на цілі, визначені цим Порядком.».

 

6) Речення «Подані документи розглядаються членами комісії впродовж 10 робочих днів» доповнити словами: «після дати завершення прийому заяв та документів.»

 

7) Пункт 10 Порядку «До 15 вересня і 15 листопада 2016р. комісія на підставі поданих документів, визначає кількість придбаних корів і нетелів, за придбання яких СПД буде надана фінансова підтримка на часткове відшкодування вартості їх придбання та направляє звернення до голови Житомирської райдержадміністрації та голови районної ради щодо прийняття відповідних рішень з відшкодування додаючи копію протоколу засідання комісії.» викласти у наступній редакції:

«10. До 15 вересня і 29 листопада комісія на підставі поданих документів, визначає кількість придбаних корів і нетелів, за придбання яких суб’єктам аграрної діяльності може бути  надана фінансова підтримка на часткове відшкодування вартості їх придбання, та направляє голові Житомирської районної державної адміністрації та голові Житомирської районної ради пропозиції про суми фінансової підтримки для внесення їх на сесію Житомирської районної ради з метою прийняття відповідних рішень про виділення коштів на таке відшкодування у рамках фінансової підтримки.

Пропозиції комісією направляються у вигляді письмового звернення за підписом голови комісії. До звернення долучається  протокол засідання комісії.»

 

8) Пункт 12 Порядку Програми «Суб’єкти господарювання (одержувачі бюджетних коштів), які отримали фінансову підтримку на часткове відшкодування за придбання поголів’я корів і нетелів щороку, починаючи з січня 2017р. і до 15 січня 2020р. подають до управління агропромислового розвитку райдержадміністрації звіт про наявність поголів’я ВРХ, в т.ч. і про придбане поголів’я за яке було проведено часткове відшкодування. Щомісяця, впродовж 4 років, головний спеціаліст з ведення тваринницької галузі управління агропромислового розвитку разом із представником управління ветмедицини забезпечує обстеження наявного у СПД поголів’я ВРХ, а особливо придбаного та оформляє відповідний «Акт обстеження умов догляду та годівлі ВРХ» за яке було проведено часткове відшкодування вартості її придбання зазначаючи про існуючі недоліки і рекомендації щодо їх усунення.» викласти у новій редакції, а саме:

«12. Суб’єкти господарювання (одержувачі бюджетних коштів), які отримали фінансову підтримку на часткове відшкодування за придбання поголів’я корів і нетелів щороку, починаючи з січня 2017 р. і до 15 січня 2020 р. подають до управління агропромислового розвитку райдержадміністрації звіт про наявність поголів’я ВРХ, в т.ч. і про придбане поголів’я за яке було проведено часткове відшкодування.

У випадку коли в будь-який спосіб до управління агропромислового розвитку райдержадміністрації надходить інформація щодо існування порушень з боку суб’єктів господарської діяльності в т.ч. і недотримання вимог чинного Порядку, за зверненням начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації комісія, створена  розпорядженням голови райдержадміністрації для визначення суб’єктів аграрної діяльності, яким надається фінансова підтримка для часткового відшкодування вартості придбаного ними поголів’я ВРХ (нетелів і корів) молочного і молочно-м’ясного напрямів продуктивності, обстежує стан ведення тваринництва суб’єктом, що отримав фінансову підтримку з боку районного бюджету, та перевіряє дотримання ним вимог цього Порядку.

 

Результати обстеження оформлюються відповідним Актом обстеження.  В акті обстеження комісія зазначає: загальний стан ведення суб’єктом галузі тваринництва; пропозиції щодо його поліпшення та висновки, а,  у випадку порушення вимог цього Порядку, у т.ч. і ті, які стосуються повернення у відповідні строки до районного бюджету отримані СПД грошові кошти.»

 

2. Контроль за виконанням програми покласти на постійну комісію з  питань розвитку агропромислового комплексу, земельних відносин та екології.

 

 

 

Голова районної ради                                                         С. КРУТІЙ

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь